8 november 2009

PAINTBALLGLÄDJE


Idag ordnade vi Paintballkalas för yngste sonen. 7 killar och en tjej skjutsades ut till Campex3me i Habo för en riktig utmaning. I ett par år har sonen drömt om detta och i år hittade jag detta företag som jag faktiskt inte kände till innan. Alla ungarna var oerhört upphetsade. De fick klä på sig väldigt stora kamoflagefärgade byxor och jackor samt masker. Säkerhetsreglerna var mycket viktiga och varje barn hade med sig skriftligt medgivande från vårdnadshavare om att de fick vara med. Vår instruktör, Peter, var oerhört pedagogisk.

På bilden ovan rådgör det ena laget innan visselpipan signalerade att tävlingen börjat. Efterhand som ungarna träffades av färg, fick slut på kulor eller inte kunde se pga imma på visiret så fick de gå utanför nätet. Sammantaget blev det säkert minst 6 olika tävlingsomgångar på tre olika banor. Visst gjorde det ont ett fåtal gånger när de träffades, framförallt på händerna, men de hade blivit förvarnade om detta och härdade tålmodigt ut...

Under matchen passade jag och min man på att fika tillsammans med två andra pappor som ställt upp och skjutsat barn. Plötsligt började lumparminnena hagla och en av papporna började entusiastiskt planera nästa herrmiddag. Efteråt njöt alla ungarna av pitabröd med hemgjord kycklingröra, varm choklad, muffins och polkagrisklubbor. Alla var rejält smutsiga från topp till tå. Ett riktigt lyckat kalas - det bästa någonsin enligt många av barnen! Vad mer kan man begära som förälder?