27 november 2009

PREMIÄR FÖR GLÄDJETJUVEN
Äntligen! I eftermiddags var det premiär för Glädjetjuven. Glädjetjuven är ett projekt som jag tagit initiativ till och som har Studieförbundet Vuxenskolan i Eksjö som ägare. Det finansieras av Allmänna Arvsfonden, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Regionförbundet i Jönköpings län samt Rädda Barnen i Jönköping. Genom projektet har ett utbildningsmaterial skapats som nu kommer att delas ut till kommunens alla grundskolor. Nästa år är tanken att materialet ska delas ut till alla grundskolor i länet. Därefter är det mitt mål att få ut materialet i hela Sverige och sedan i Europa!

I Glädjetjuvslådan finns det en animerad film om David, Eric och Sarah och vad som händer om man slåss. Därutöver finns det ett undervisningsmaterial anpassat till barn i årskurserna 0 till 3 i form av ett memoryspel baserat på filmens handling, material för dilemmaövningar och rollspel samt färgläggningsbilder. Till materialet finns också en lärarhandledning, en föräldrahandledning samt en CD med lite extramaterial.

Tack till Eksjö Animation och de ansvariga animatörerna Pär Berg och Teresa Glad som omsatte våra ibland luddiga tankar till ett fungerande manus och en fantastisk film. Den entusiasm ni och övriga animatörer på Eksjö Animation visat inför arbetet är beundransvärd och den skicklighet med vilken filmen framställdes avundsvärd!

Tack till projektets duktig pedagoger Birgitta Malmberg och Ankie Engblom som med stort engagemang och brett kunnande levererade ett klarsynt pedagogiskt material. Och inte minst ett stort tack till lärare och elever på Grevhagsskolan i Eksjö som ställt upp med tid och engagemang och utan vars hjälp, råd och stora entusiasm detta projekt aldrig hade kunnat ros i hamn.

Läs mer på http://www.gladjetjuven.se/