9 mars 2010

JÄMSTÄLLDHETSKONFERENS I STOCKHOLMIdag var jag hela dagen på Jämställdhetskonferens i Stockholm. Programledare var Alexandra Pascalidou. Det var fascinerande att se fyra tidigare Jämställdhetsombudsmän och den nya Diskrimineringsombudsmannen på en och samma gång. Uppenbarligen hade de alla fått kämpa mot motstånd i olika skeden av sin karriär. Definitivt ingen post för någon utan skinn på näsan. Inte uppskattade heller Borgström den nya organisationen med DO istället för flera JämO. Under konferensen fick den nya utredningen avseende Aktiva åtgärder inom diskrimineringsområdet en hel del kritik, vi får väl se vad resultatet blir.


Tre män som alla ansåg sig vara feminister förde en politiskt mycket färgad debatt! Jag tyckte att Bengt Westerberg skötte sig utmärkt och verkligen fick fram att det knappast varit någon slump att stora jämställdhetsreformer genomförts tack var Folkpartister!


Nyamko gjorde också oerhört bra ifrån sig! Det är fantastiskt mycket som Folkpartiets minister lyckats genomföra under de här åren!!
    
                                    
Alla partier utom C och KD hade skickat retoriskt skickliga och färgstarka representanter till konferensen (jämför färgerna på de manliga feministerna). Men jämställdhet ska inte vara en fråga om retorik utan om vad man faktiskt genomför i regeringsställning. Nyamko och Hillevi gjorde riktigt bra ifrån sig!!