4 mars 2014

En bra dag för kulturen och jämställdheten

Ännu en intensiv dag. Började med ett möte om kreativa och kulturella näringar, mycket spännande. Sedan var det bokslutsfika - uppmuntrande fika till all personal eftersom bokslutet är klart. Därefter tog jag bussen till Hemslöjdens hus för en pressträff med vår fristadsförfattare, ett möte som var både historiskt och svårt att få grepp om. Ta gärna del av de fina reportagen på Jönköpingsnytt eller Jönköpingsposten!

Under eftermiddagen möte med Jämställdhets- och integrationsutskottet. Äntligen har Jönköpings Rådhus AB tagit beslut om åtgärder för jämn könsfördelning i kommunala bolagsledningar. Dessutom är det klart att medlemmarna i de politiska partier som är representerade i kommunfullmäktige den 22 resp 28 april inbjuds till informationsmöten om vad det innebär att vara styrelseledamot i ett kommunalt bolag. Resultatet av ett initiativ från mig och Parlamentariska kommittén och som grundar sig på den bristande jämställdheten i våra kommunala bolagsledningar.

På vägen hem köpte jag små påskliljor att pryda trappan utanför ytterdörren med nu när jag tagit ner julkransen. Vid lunchtid var det rena vårvärmen i Jönköping - härligt! Har nu ägnat kvällen åt ytterligare förberedelser inför torsdagens "Kvinnliga förebilder - behövs det?". Just nu finns det bara 40 av 426 platser kvar. Har inte varit moderator på det här sättet förut så det känns onekligen lite pirrigt men valet av klänning är i alla fall klart :) #blogg100